eremit.dk
Sti: Forside > Emneindeks > KD > Bind VIII > nr.755

Kjøbenhavns Diplomatarium

Bind: VIII
Side: 481-482
Nummer: 755


<-Forrige . Indhold . Næste->

755.

4 Nov. 1719.

Søfartens Frigivelse i Anledning af en Vaabenstilstand paa 6 Maaneder.

Magistraten i Kiøbenhavn.

F. 4. Vor bevaagenhed tilforn. Vi tilskikke eder herhos underretning om en stilstand af vaaben paa sex maaneder, som imellem os og cronen af Sverrig er indgaaet. Og er vores etc., at j strax giøre den anstalt, at det saaledes paa behørige steder her i vores etc. Kiøbenhavn bliver kundgiort og publiceret. Dermed etc. Hafniæ den 4 novembris anno 1719.

Følger nu ovenmeldte efterretning saaledes:

Hans Kongl. Mayt. til Danmark og Norge etc. haver paa Hans Kongl. Mayts. af Store Brittannien forlangende den 30 octobris 1719 indgaaet en stilstand af vaaben paa 6 maaneder imellem høystbemeldte Hans Kongl. Mayt. til Danmark og Norge og cronen af Sverrig, hvilken stilstand tager sin begyndelse ti dage efter ovenskrevne dato i Kiøbenhavn og heele Danmark, som er den 8 novembris, og tyve dage udi Norge, som er den 18 novembris (som paa lige maade og paa samme foed skeer udi Sverrig) og at udi fornævnte sex maaneder

VIII s.481

søefarten og commercien maa have fuldkommen frihed paa alle lande, kyster og havne, som Hans Kongl. Mayt. til Danmark og Hendes Mayt. dronningen af Sverrig tilhøre, for alle skibe, som hid og did ville komme, uden forskiel fra hvad nation de end og monne være, og saaledes ald hostilité udi fornævnte sex maaneder aldeeles ophører.

Sæl. Tegn. LXII. 306-07.

VIII s.482

<-Forrige . Indhold . Næste->

Opdateret: man dec 8 19:37:27 CET 2003
© eremit.dk 2001 - 2010 . Må frit anvendes og citeres med kildeangivelse
Kontakt:

Creative Commons License
Dette værk er licensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikke-kommerciel-Ingen bearbejdelser 2.5 Danmark Licens.

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!
Sidens top