eremit.dk
Sti: Forside > Emneindeks > KD > Bind VIII > nr.261

Kjøbenhavns Diplomatarium

Bind: VIII
Side: 184-185
Nummer: 261


<-Forrige . Indhold . Næste->

261.

10 Avg. 1711.

Om Krigshospitalets Benyttelse som Sygehus.

Johan Bertram Ernst, iustitz raad, og Andreas Franch, oberst.

F. 4. Vor bevaagenhed tilforn. Vi tilskikke eder herhos copie af en vores allernaadigste ordre til den af os her i vores etc. Kiøbenhavn anordnede sundheds commission, hvor af j selv kand see og fornemme, hvad vi allernaadigst have befalet den, iblandt andet angaaende krigs hospitalet her uden for staden dets separation med et høit plankeverk til skilsmisze, at de inficerede syge her fra staden ei skulle inficere de der værende militaires. Og er vores etc., at j eder derefter, saaviit det eder etc. Befalendes etc. Skrevet etc. Hafniæ d. 10 augusti anno 1711.

Sundheds commissionen i Kiøbenhavn.

F. 4. Vor gunst tilforn. Saa som vi den 3 augusti sidstforleden efter eders allerunderdanigste forslag haver befalet vores ober jæger og falqveneermester os elskelig Georg Oliver at lade indrømme og ryddelig giøre i denne svage tid vores falqueneergaard her uden for vores etc. Kiøbenhavn for de syge af krigs hospitalet, og vores general lieutenant og commandant i bemelte Kiøbenhavn os elskelig hr. Charles Damas de Cormaillon, ridder, og vice commandanten sammesteds os elskelig Andreas Franck haver nu i blandt andet for os allerunderdanigst ladet andrage, at krigs hospitalet ikke vel skal kunde undværes af de militaires, som der bør cureres, det og kand være at befrygte, at det færske vand, som gaar forbi bemelte vores

VIII s.184

falqueneergaard ned i søen, af hvilken Kiøbenhavn med vand forsynes, skulle ved de syge paa falqveneergaarden deres tvæt blive inficeret, saa er hermed vores etc., at j strax den anordning giøre, at ved lazarettet, nemlig paa Wodrups pladtz, bliver, det snareste mueligt er, opbygget af bredder værelser og leilighed for inficerede her af staden indtil 2000 mennisker, og imidlertid, indtil dette bliver indrettet, kand j betiene eder af halvdeelen af krigs hospitalet, hvor j haver at lade giøre en separation med et høit plankeverk for at forhindre, at de der indeværende militaires imidlertid ei af de andre der kommende stadens syge bliver inficerede. Dermed etc. Hafniæ d. 10 augusti anno 1711.

Sæl. Tegn. LVIII. 273-74.

VIII s.185

<-Forrige . Indhold . Næste->

Opdateret: man nov 10 18:38:08 CET 2003
© eremit.dk 2001 - 2010 . Må frit anvendes og citeres med kildeangivelse
Kontakt:

Creative Commons License
Dette værk er licensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikke-kommerciel-Ingen bearbejdelser 2.5 Danmark Licens.

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!
Sidens top