eremit.dk
Sti: Forside > Emneindeks > KD > Bind VIII > nr.15

Kjøbenhavns Diplomatarium

Bind: VIII
Side: 8-9
Nummer: 15


<-Forrige . Indhold . Næste->

15.

1 Avg. 1707.

Om Adelsarkiverne i Vor Frue, Trinitatis og Nikolaj Kirker.

Rector og professores ved universitetet og magistraten i Kiøbenhafn.

F. 4. Vor bevaagenhed tilforn. Saasom en bonde ved navn Børge Svendszen fra Buebye i Varberg lehn udi Halland hos os allerunderdanigst haver ladet anholde, at de gamle breve, som paa Vor Frue og Trinitatis kirker i vores etc. Kiøbenhafn skal være henlagde, maatte blive efterseet, om deri blant maatte findes noget til efterretning og oplysning i tvende sager, som der tvistes om og urgeres paa adkomst til, nemlig den eene angaaende en øe kaldet Syndre

VIII s.8

herret, som af alders tid skal have ligget til fornævnte Bue bye og anno 1644 og 1645 eller der omtrent bleven pantsat til dem, som da boede paa Aas kloster, og den anden anlangende en eng, Leersigs engen kaldet, som til bemeldte Børge Svendsens i boende gaard haver ligget, saa er vores etc., at j strax lader eftersøge de begierte documenter ved forskrefne kirker, og om de findes, da supplicanten Børge Svendszen dem in forma probanti beskreven med deeler. Dermed etc. Jægersborg den 1 augusti anno 1707.

Ligesaadan en befaling blev samme dag expederet til magistraten i Kiøbenhafn om de gamle breve paa St. Nicolai kirke at eftersøges.

Sæl. Tegn. LVI. 149.

VIII s.9

<-Forrige . Indhold . Næste->

Opdateret: søn okt 26 08:19:12 CET 2003
© eremit.dk 2001 - 2010 . Må frit anvendes og citeres med kildeangivelse
Kontakt:

Creative Commons License
Dette værk er licensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikke-kommerciel-Ingen bearbejdelser 2.5 Danmark Licens.

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!
Sidens top