eremit.dk
Sti: Forside > Emneindeks > KD > Bind VIII > nr.137

Kjøbenhavns Diplomatarium

Bind: VIII
Side: 108-109
Nummer: 137


<-Forrige . Indhold . Næste->

137.

2 Nov. 1709.

Om Afholdelse af en Bededag 6 November.

Magistraten i Kiøbenhafn med fleere.

F. 3. Vor bevaagenhed tilforn. Saasom vi har berammet en bededag her i vores etc. Kiøbenhavn samt ved voris militie her og paa voris flode paa onsdag dend 6 novembris førstkommendes at

VIII s.108

holdes med fro prædicken, høymesze, tolf prediken og aftensang, saa er voris etc., at j den anstalt giør, at til samme guds tienestes forretning med klockerne til St. Nicolai og Hellig Geistes kirker her i staden og til Vor Frelseris kirke i Christianshafn, som det paa en bededag pleier at skee, vorder ringet. Dermed etc. Hafniæ d. 2 novembris 1709.

Ligesaadan befaling blev samme dag expederet til effterskrefne: rector og professorer paa Kiøbenhafns universitet anl. klokerne til Vor Frue og Trinitatis kirker her i staden; forstanderne for dend Tydske kirke om klokerne til St. Peders kirke her i staden; general admiral lieutenant hans høye excell. hr. Ulrich Christian Gyldenlew om klokerne til Bremmerholms kirke her i staden; og gen. lieutenant og commandant i Kiøbenhafn og citadellet Friderichshafn Cormaillon om klokerne til garnisons kirkerne her i staden og citadellet Friderichshafn.

Sæl. Tegn. LVII. 381.

VIII s.109

<-Forrige . Indhold . Næste->

Opdateret: tor nov 6 18:41:15 CET 2003
© eremit.dk 2001 - 2010 . Må frit anvendes og citeres med kildeangivelse
Kontakt:

Creative Commons License
Dette værk er licensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikke-kommerciel-Ingen bearbejdelser 2.5 Danmark Licens.

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!
Sidens top